Здравейте, колата се кара предимно в София и има няма 100км градско и почва да дими като кумин из улиците? Несъм видял друг автомобил да дими така, хората и се чудят на тази кола какво и е? Ако я изкарам на дълъг път ще се оправи, но не ми се вижда нормално това изобщо да си измислям маршрути на 100 км! Махнати са егр,ДПФ и пеперуди.При вашите как е?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Пушеци
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от maxaaa9 Покажи съобщениеRemap има ли ?Last edited by athilaaaaa; d.m.y г., 20:56.ALfa Romeo 166-2.4 JTD 99
Comment
-
До колкото съм запознат след премахване на всички тези евро карантии се прави ремап за баланс на смесите. Ако пуши значи няма добро изгаряне (въздух ,гориво трябва да са с оптимални количества). Поправете ме ако греша.Alfa Romeo 159 2.4JTDm Ti "Nero Carbonio" 154kw
Comment
-
Първоначално публикувано от athilaaaaa Покажи съобщениеНяма ремап, в момента гори и повече нафта, ауспуха се нагрява здраво,но няма как да си завърши регенерацията.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от stu Покажи съобщениеЧакай малко, каква регенерация-нали е с премахнат дпф?ALfa Romeo 166-2.4 JTD 99
Comment
-
Доколкото знам компютърът трябва да се лъже, че изобщо не е имал дпф за да не стартира регенерации.Виж си нивото на маслото, тъй като може да връща нафта в него.Най вероятно просто са ти махнали физически дпф-а, и са те излъгали, че всичко е ок!Платиха ли ти за дпф?
Отиди някъде където разбират, че заради дпф може да хвърлиш двигател.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
-
Първоначално публикувано от stu Покажи съобщениеДоколкото знам компютърът трябва да се лъже, че изобщо не е имал дпф за да не стартира регенерации.Виж си нивото на маслото, тъй като може да връща нафта в него.Най вероятно просто са ти махнали физически дпф-а, и са те излъгали, че всичко е ок!Платиха ли ти за дпф?
Отиди някъде където разбират, че заради дпф може да хвърлиш двигател.ALfa Romeo 166-2.4 JTD 99
Comment
-
Принципно в Лисан съм чувал добри отзиви, винаги може да има изключения разбира се, но все пак не ми се вярва да са осрали софтуера чак толкова. Все пак е добре да потърсиш една диагностика в някой друг форумен сервиз и второ мнение на специалист.
Пс Не отговори на въпроса ми по-горе. Върви ли като я смачкаш с всичката газ. Да не би да имаш проблем с турбо или турбопътища. Някак е странно да движиш 100км и след това да се оправи от самосебе си. Ако да речем че се затлачва геометрията е възможно това, но все пак трябва да има логическа причина за това, а и няма да върви нормално, ще играе налягане или няма да надува достатъчно и т.н.
Потърси второ мнение, някой да ти види файла какво е пипано ако нямаш механични забележки.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Колата си върви нормално и се пуска в регенерация след като измина 2-3 км и позагрее(но не винаги), но неможе да я завърши тук в София и така при следващите паления пак опитва и пак, докато не я завърши. Пуши много бял дим и се нагрява ауспуха. Т.е прави чести регенерации през 100-150 км градско. Питането ми по скоро беше вашите толко ли често влизат в тия пушилки или изобщо невлизат ?ALfa Romeo 166-2.4 JTD 99
Comment
-
Моята е с премахнат и изключен дпф, никога не е влизала в такъв режим след това.
Иди на друг сервиз да ти пипнат софтуера и да те чипнат леко, ще видиш колко по-приятна става за каране колата. Така и така ще пипат, поне да огледат нещата и с егр-а, че може и там да има пропуски.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Най добре се върни в същия сервиз и ги накарай да си оправят нещата за които предполагам са ти взели парите.Разбери, че когато няма дпф не трябва да има и регенерации.Доколкото съм запознат -регенерацията е вкарване на нафта във филтъра, която трябва да изгори в него и да изхвърли натрупаните сажди.Нали се сещаш какво става след като нямаш дпф-най много да се запалиш!Last edited by stu; d.m.y г., 16:09.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.
Comment
Comment